Kvinderne i swingermiljøet

Carsten Graff om sin nye bog: “Blot til lyst”

Dette er en bog om kvinder, der alle ser ud til at leve ganske almindelige liv, men som har valgt at udforske deres seksualitet på måder, som langtfra er almindelige. Ingen af dem har ønsket at stille sig tilfredse med den form for sex, som ofte er en konsekvens af et traditionelt parforhold. Alle har de valgt at insistere på – hele livet – at have en frugtbar, legende og eksperimenterende seksualitet. Fælles for alle kvinderne er, at de alle har valgt at bruge swingermiljøet som base for deres seksuelle udforskning. Bogen er dermed ikke kun et portræt af kvindernes udviklingsrejse men også af swingerkulturen på godt og ondt.

I bogen kan du blandt andet møde erhvervslederen, der efter 12 års sexløst ægteskab mister sin mand og bliver værtinde i en sexklub. Du kan også møde den muslimske kvinde, der efter et erotikløst tvangsægteskab med en håbløs ægtemand er yderst afklaret med at være ham utro. En anden af bogens hovedpersoner er journalisten, som igennem sit lange ægteskab fantaserer om at have sex med en stor gruppe mænd på én gang. Efter en skilsmisse vælger hun at gøre drømmen til virkelighed.

De danske swingerklubber har årligt 10.000-vis af gæster, og bogens fortællinger er ikke et udtryk for, hvordan alle disse mennesker udlever deres seksualitet. Kvinderne i bogen er udvalgt, fordi de har en særligt spændende og vigtig historie at fortælle. Ud over at de medvirkende har en spredning i alder og personlighed, har de også hver især en historie, som jeg mener vil kunne flytte mange menneskers syn på seksualitet. I historierne fortæller kvinderne om deres udviklingsrejse på det seksuelle plan, men også om de svære eksistentielle valg, som betød, at de valgte at udforske deres seksualitet, som de gjorde.

Bogens medvirkende har deres gang i den københavnske swingerklub Cityswingers. Næsten alle har de valgt at være anonyme, men redaktionen bag denne bog kender dog alle de medvirkendes rette identitet.

Carsten Graff

 

Kort Om Carsten Graff

MBA, levefilosof, stifter af Stemningshotellet og forfatter til over 20 bøger om tabuer og andre tilstande som moderne mennesker har tendens til at forsøge at fortrænge.
Carsten Graff har modtaget flere priser for sine bøger og er en af Danmarks mest erfarne foredragsholdere. Han har afholdt knap 3000 foredrag internationalt og er blandt andet kendt som initiativtager bag verdens største filosofiaften i Cirkusbygningen.